Днес никой не може да се конкурира със Samsung, когато става дума за сгъваеми смартфони. Разбира се, има и добри опити - най-вече от Motorola и Oppo, - но и двамата продават само малка част от цифрите на Samsung.

Какви точно са тези продажби? Благодарение на публично съобщение за продажбите на сгъваеми устройства на Samsung през 2021 г. вече знаем със сигурност. Президентът на Samsung Т.М. Рох обяви, че Samsung е доставил впечатляващите 10 милиона сгъваеми телефона през 2021 г.

Samsung не разбива този брой, що се отнася до конкретни устройства. Вероятно Galaxy Z Fold 3 и Galaxy Z Flip 3 съставляват по-голямата част от тези 10 милиона, но също така резултатът включва и поне някои по-стари сгъваеми устройства.

Интересното е, че Samsung разясни колко от тези 10 милиона телефона са били в стил „сгъване“ и колко в стил „капаче“. Samsung казва, че 70% от сгъваемите телефони, доставени през 2021 г., са били в стила на Galaxy Z Flip 3, оставяйки само 30% в стила на Galaxy Z Fold 3. С други думи по-голямата част от хората, които купуват сгъваеми телефони, искат флип устройство с висок стил.

Много вероятно това се свежда до ценообразуването на отделните модели. На цена от 999 долара Galaxy Z Flip 3 беше първият телефон, който потребителите можеха да закупят, без да усещат, че купуват невероятно скъп бета-продукт. Ако Samsung успее да намали още повече цените, може значително да увеличи тези 10 милиона през 2022 г.

Официалните данни за продажбите на сгъваеми устройства на Samsung за 2021 г. също посочват, че през 2021 г. се наблюдава 300% увеличение на доставките в сравнение с 2020 г. Това означава, че Samsung е продал по-малко от 4 милиона сгъваеми устройства през 2020 г.

След това Samsung ще пусне Galaxy Z Fold 4 и Galaxy Z Flip 4 на 10 август.

Снимка: Unsplash

Виж още: Това е новият Galaxy Z Flip 4 в цялата му красота