Ако искате да персонализирате вашето сърфиране, вече имате нова опция в лицето на Vivaldi - уеб браузър, създаден от група разработчици, които по-рано са работили по Opera. С нова версия за Android, налична днес в бета-версия, сега Vivaldi пренася своята палитра от възможности за настройки на вашите смартфони.

Версията за Android предлага редица функции, които са познати на настоящите потребители на Vivaldi. Всеки път когато отворите нов таб, ще видите своите бързи набори, където са запазени преки пътища до сайтове и отметки, които можете да организирате и персонализирате. Ако искате да използвате конкретна търсачка, без да я отваряте директно, ще можете да въведете персонализирани „псевдоними“ в адресната лента, като например „d“ за DuckDuckGo, и вашето търсене ще бъде извършено през тази търсачка. Ще може също да въвеждате бележки, без да превключвате към отделно приложение.

Vivaldi също така ще ви позволи да синхронизирате отметки, бързо набиране, пароли, информация за автоматично попълване и тези бележки, за които споменахме с вашите настолни и мобилни сесии. Данните са защитени с end-to-end криптиране по подразбиране.

Бета-версията на мобилния браузър на Vivaldi изглежда не предлага всичко, което има настолната версия - готината способност на Vivaldi да подрежда отделни табове на едно място например липсва. Ако обаче сте чакали своето Vivaldi изживяване на мобилни устройства, си струва да пробвате официалната версия за Android.

Виж още:  Android по стъпките на Windows?