При почти един милиард геймъри по света беше крайно време някой да пусне геймърски браузър – и точно това е направила Opera. Новият Opera GX предлага различни функции и опции, които правят РС гейминга по-гладък и според вашите конкретни нужди.

Най-важната опция безспорно е контролният панел на Opera GX, откъдето можете да определите каква част от капацитета на процесора и паметта давате на браузъра. Досега геймърите с по-тежки браузъри трябваше да ги гасят, за да не товарят системата им като играят, но с Opera GX двете неща могат да съжителстват.

Освен това Opera GX има вградена интеграция със Twitch, шорткъти до Discord и Reddit, както и възможност да си комуникирате с приятели през Telegram, WhatsApp и Facebook.

Помислено е и за вашите очи и уши – може да модифицирате Opera GX с 16 милиона цветови комбинации, огромен брой аудио ефекти и ексклузивни тапети. Браузърът е интегриран с Razer Chroma, за да може да задавате светлини по избор през него. Opera GX има вградени VPN и блокиране на реклами, както и известия за най-новите геймърски новини и промоции.  

От днес Opera GX е в етап на ранен достъп и трябва да се регистрирате, за да го свалите. Ако участвате в тестовете, може да дадете обратна връзка за функционалността на финалната версия, която е предвидена за края на тази година.

Виж още: Спаси света с Marvel’s Avengers през май 2020 г. (ВИДЕО)

Тагове: