С последователната поява на гъвкавите смартфони на Samsung Galaxy Fold, Z Fold 2 и Z Flip все повече производители са под напрежение да пуснат устройства, които имат някаква форма на гъвкав дизайн. За това, че Apple работи по версия на iPhone с гъвкава форма, се заговори още през 2017 г., но най-новото доказателство е съвсем прясно и идва от известния с вътрешната си информация профил Ice Universe.   

Според него Apple очевидно вече разговаря със Samsung Display за прототипни и гъвкави екрани и се надява да се осигури ексклузивна доставка на бройки от тях за една година напред. Ако може да се вярва на слуха, Apple вече работи по прототипи на сгъващо се устройство с тъчскрийн.

Работата все още е в ранен етап и крайният дизайн на устройството не е уточнен. Apple обаче вече регистрира два патента, които дават приблизителна идея за това, как би изглеждал такъв телефон. Подобен сгъваем iPhone може да има панта и два дисплея, подобно на Surface Duo. В същото време обаче Samsung вече демонстрира дисплей, който наистина се огъва, така че Apple може и да не предпочете панта. В противен случай моделът на Apple ще изглежда от самото начало по-лош от този на най-големия конкурент на американците.

След броени дни Apple ще проведе най-голямото си събитие, на което очакваме четири нови телефона и много друга техника, а защо не и намек за гъвкавите планове на гиганта.

Снимка: GSM Arena

Виж още: Новият Lenovo Legion ще има най-мощните говорители за смартфон в света

 

 

Тагове: