Xiaomi обяви първия си сгъваем телефон през март миналата година и оттогава се носят слухове за неговия наследник. Въпреки това чак сега получихме нов поглед върху това, което китайският производител на телефони има като планове.

Членът на XDA Kacper Skrzypek забеляза изображения на следващия сгъваем модел на Xiaomi в най-новите версии на MIUI China. Не виждаме много освен очертанията на телефона и анимацията как той се отваря и затваря. Въпреки това получаваме представа за цялостния дизайн и разположението на камерата.

Изглежда, че телефонът има квадратна подложка на камерата отзад за разлика от правоъгълната на Mi Mix Fold. Има и централно разположена камера с перфорирани отвори на външния дисплей на устройството. Новият сгъваем Xiaomi отново разполага с форм-фактор в стил Galaxy Fold със сгъваем навътре дисплей.

Skrzypek разкри също, че устройството е с кодово име zizhan. Кодът в MIUI също така предполага, че телефонът може да споделя същия дисплей като Mi 10, така че е възможно външният екран да е AMOLED панел с 90 Hz честота на опресняване и поддръжка на HDR 10+. Въпреки това е твърде рано да се спекулира и много лесно бихме могли да видим дисплей с по-висока честота на опресняване или различен размер на екрана в сравнение с Mi 10.

Междувременно профилът Digital Chat Station по-рано предложи, че новият Mix Fold може да получи 6.5-инчов външен екран и 8-инчов вътрешен дисплей. Сгъваемият панел на телефона също е по-устойчив на гънки.

Mi Mix Fold стартира със Snapdragon 888 под капака, така че има смисъл новият модел да надстрои до Snapdragon 8 Gen 1. Според слуховете телефонът ще включва предполагаемия наследник на най-мощния чип на Qualcomm, а именно Snapdragon 8 Gen 1 Plus.

Снимка: Xiaomi

Виж ощеПо-скромният Xiaomi 12 Lite има един скрит коз спрямо флагмана 12X