HMD Global е доставила над 16 милиона телефонa Nokia за третото тримесечие на годината (Q3). Тя е осмият най-успешен търговец в света по този показател, според данни, събрани от Counterpoint Research. Финландската компания може да припише по-голямата част от успеха на телефони като Nokia 3310 (2017 г.), които съставляват 13,5 милиона бройки за Q3, правейки HMD третият по големина производител на подобни телефони на планетата. Бизнесът на компанията със смартфони с Android расте и тя е доставила над 2.8 милиона бройки от тях, според същия източник.

Counterpoint Research обяснява успеха на мобилните усилия на HMD като комбинация от множество фактори, като най-важния е "сантименталната стойност" на марката, заедно с атрактивните цени и изключително положителния прием на почти всеки пазар.

Компанията все още има да извърви дълъг път по отношение на смартфоните, тъй като в момента е 16-тият по големина доставчик в сегмента на базата на данните за Q3 на 2017 г.

HMD вече се конкурират на практика във всички мобилни сегменти, като се започне от умните телефони с Android, телефоните от нисък клас като Nokia 2 и Nokia 3 и средния клас като Nokia 6 и Nokia 7. Очакваме и новия флагман Nokia 9 в началото на 2018 г.

Тагове: