Преди около седмица известният торент тракер KickAss бе поставен на колене, след като по искане на американските власти домейнът му бе затворен, сървърите – спрени, а собственикът му арестуван в Полша. Това обаче не е краят на най-популярния торент сайт в света. Почти веднага в интернет се появиха няколко огледални сайта, сред които и един, управляван от IsoНunt. За съжаление на потребителите един по един те също започнаха да попадат под ударите на властите.
 
Най-новата жертва е Kat.am, чийто домейн бе спрян, след като Филмовата асоциация на Америка Motion Picture Association (MPA) се оплака на компанията AMNIC, която отговаря за регистрацията на .аm домейните от високо ниво. Асоциацията поиска спирането на сайта за 24 часа и забрана на свалянията, стриймването и достъпа до намиращото се там съдържание, съобщава The Next Web.  

Засега операторът на сайта твърди, че няма намерение да отстъпва, и дори пусна още два огледални сайта - kickass.cd и kickass.mx - които към момента все още функционират.     

Виж още: Джай Кортни взел гъби и се самонаранил, за да се подготви за ролята си в "Отряд самоубийци"