Преди три месеца, HTC отчете първото си тримесечие на загуба в историята си, но според последни данни компанията ще избегне две поредни тримесечия на загуба, защото за четвъртото тримесечие на 2013 г., тя отчита нетна печалба в размер на $ 10,3 милиона щатски долара, при приходи от около $ 1,4 милиарда.

Но тези $ 10 милиона долара печалба не значи непременно промяна в съдбата на компанията. Компанията реализира приблизителна печалба от $ 85 милиона щатски долара, от продажбата на последните си останали акции в Beats Audio. Според Ройтерс, сделката с Beats е била прибавена изкуствено в изчисленията за четвъртото тримесечие.

През последните месеци на 2013 няколко висши ръководители напуснаха HTC, но това беше смело обявено пред публиката, без да се драматизира излишно. Компанията отрече информациите, че са затворени фабрики, за да се спестят пари, казвайки, че маркетингът е най-голямото предизвикателство за напред. За това говори и скъпата рекламна кампания с участието на Робърт Дауни - младши, както и официалното спонсорство на „Шампионска лига“.

 

Бъдещето на HTC през 2014!