HTC официално обяви Vive Focus, всичко-в-едно VR очила. Както вече беше разкрито, Vive Focus работи с чип Qualcomm Snapdragon 835 и използва вътрешно-позиционно проследяване. Това трябва да са първите самостоятелни VR очила с шест степени на свобода, които ще бъдат пуснати на пазара, въпреки че от HTC не уточняват кога точно ще бъдат достъпни за потребителите.

Vive Focus използват донякъде прост външен контролер с три степени на свобода с подобен на по-големите Vive устройства тракпад. Дизайнът на очилата е необичаен, като наподобява PlayStation VR и Vive Deluxe Audio Strap на HTC. Имат вариант и в ярък нюанс на синьото. HTC не дава много информация за останалите им спецификации, като резолюцията на екрана например.

HTC обяви плановете си да пусне за продажба Vive Focus в Китай, без това да е обвързано с подробности относно евентуална дата или цената на очилата. Ако имате интерес към тях, има и лоши новини - HTC нямат планове да пускат продукта за продажба в САЩ, като нямаме информация за Европа.

Тагове: