Logitech създаде виртуална клавиатура, за да ви позволи да виждате върху какво пишете във VR света. Тя се нарича Logitech Bridge и работи с очилата Vive VR на HTC с помощта на геймърската клавиатура Logitech G и аксесоар, който свързва двете.

След като свържете тракера към клавиатурата, софтуерът на Logitech създава 3D модел на виртуалната клавиатура точно над истинската. Това е доста добра идея, въпреки че засега тази VR клавиатура е достъпна за 50 разработчици, които ще я тестват известно време.

Една такава интеграция би създала по-реално усещане, докато обитаваме виртуалните светове. Logitech също така позволява на програмистите да наслагват различни клавиатурни подредби, което означава, че ще могат да настройват клавиши за бърз достъп с действителните етикетирани бутони.

Недостатъкът, отвъд ограничената наличност, е цената. Прототипът на тази система струва 150 долара, в допълнение към 99-доларовия проследяващ диск и 599-доларовия HTC Vive. Засега разработчиците могат да кандидатстват за един от 50 комплекта до 16 ноември.