HTC съобщи, че Чиа-Лин Чанг е назначен като главен финансов директор на компанията, заменяйки Уинстън Юнг. Chang преди това е работил като инженер в Motorola и е бил партньор в Goldman Sachs в Тайван. Юнг, междувременно, ще поеме нова роля в корпоративното развитие. Той е в HTC от 2011г., но е назначен по-скоро за кратко като главен финансов директор и през това време компанията купи част от Beats Audio. Юнг също е участвал и в стартиралия скоро HTC Studio проект, който е част от по-голямата инициатива на HTC, която цели съсредоточаване върху набор от "водещи продукти в световен мащаб."


Робърт Йен, анализатор в Goldman Sachs, заяви, че този ход на HTC може да е сигнал за промяна във финансовата стратегия на тайванската компания. А Reuters казва, че промяната предполага "по-агресивно отношение  от финансовия отдел по отношение на създаване на стойност, различна от обикновена счетоводна почтеност, особено на стойност повишаваща уникалността и конкурентоспособността на смартфоните, продукти и услугите на HTC”.

Но Том Танг, вицепрезидент на Masterlink Investment, се изказа по-предпазливо за хода на HTC, обяснявайки, че "компанията променя своят CFO (Chief financial officer), показвайки, че операциите или финансовите й резултати са достигнали до безизходица."


А ето и официалното прес съобщение от HTC:


HTC обявява назначаването на Чиа-Лин Чанг като главен финансов директор. А Уинстън Юнг, неговият предшественик, направи преход към роля в корпоративното развитие на компанията.


„Медийните спекулации, че това решение е свързано с партньорство и инвестицията на HTC с Beats By Dre, са категорично неточни“, казва Питър Чоу, главен изпълнителен директор на HTC Corporation.

"HTC и Beats постигнаха забележителен напредък в областта на иновациите и повишиха популярността на марката. Интегрирането на Beats технологията в новата HTC One серия, е ясен знак за нашата ангажираност към това партньорство."

 

Наследникът на HTC One идва в началото на 2014 година!

Тагове: