Нов слух твърди, че Huawei възнамерява да навлезе в гейм индустрията, започвайки със свои геймърски лаптоп. Такъв модел вече трябваше да излезе под името Honor Hunter 2700, но неотдавна Huawei продаде дъщерната си марка и затова новият лаптоп се очаква по-късно тази година.  

Следващата стъпка е доста по-интересна – говори се, че Huawei ще пусне геймърска конзола от калибъра на PlayStation и Xbox. Засега няма повече подробности за платформата, но от сравнението с горните две мощни системи изглежда, че конзолата на Huawei няма да бъде ARM-базирана като Nintendo Switch, а доста по-мощна.

Неотдавна AMD започна партньорство с китайски компании за изработката на Zen-базирани процесори, така че не е изключено да видим сравним с тези в сегашните конзоли на Sony и Microsoft. Разбира се, възможно е Huawei да пробва нещо и със собствените си чипове.

Всъщност това няма да бъде първата конзола на Huawei. През 2014 година компанията пусна Tron – микроконзола с Android 4.2 и чипсет Tegra 4.

Най-важното при всяка конзола са нейните игри, така че Huawei навярно отново ще избере Android заради голямата съвместимост. Другата възможност е базирана на Linux операционна система, но тогава Huawei ще трябва да разработва от нулата целия ѝ каталог.

Снимка: Huawei

Виж още: Китай проведе лотария за 1.5 млн. долара, за да тества нова цифрова валута

Тагове: