Изтичането на информация и слуховете подсказват силно, че Apple е на път да се откаже от добре познатия прорез с предстоящата серия iPhone 14, докато новата серия Huawei Mate 50 е на път да го върне.

Очевидно Huawei не използва прореза за първи път, тъй като вече го видяхме в Huawei Mate 20 Pro, и трябва да споменем, че това е най-популярното устройство Huawei Mate досега.

Първоначално Huawei Mate 20 Pro бе фокусиран върху лицевата идентификация или сигурността на телефона. Модулът се състои от RGB камера, точков проектор, осветител, сензор за близост, сензор за околна светлина, високоговорител и IR камера. По-късно дойде Huawei Mate 30 Pro, който също донесе прорез, но се фокусира върху селфи камерата и жестовете с ръце.

Устройството Huawei Mate 40 Pro напълно измести прореза с формата на хапче и дизайна на дисплея с централна дупка и заложи на управлението с жестовете чрез предните камери.

Концепцията и технологиите на Apple, които стоят зад този прорез, се налагат заради опцията за лицева идентификация, която съдържа сензор за околна светлина, сензор за близост, инфрачервена камера, микрофон, предна камера, точков проектор и високоговорител.

Технологията бе доста успешна. По отношение на дизайна и в сравнение с предишния модел iPhone 13 стана малко по-компактен и изчистен за по-добро потребителско изживяване.

И все пак сега слуховете категорично предполагат, че моделите iPhone 14 Pro ще се доставят с нов и малко по-изчистен дизайн на дисплея, за да съдържат всички необходими сензори за идентификация на лицето на потребителите.

Снимка: Unsplash

Виж още: iPhone ви гарантира повече гаджета, Pixel 6 Pro - най-добрите селфита 

 

Тагове: