Не е тайна, че устройствата iPhone са най-популярните сред американските тийнейджъри и младежи благодарение на iMessage. Ново проучване обаче установи, че притежанието на iPhone може да е най-доброто за вашите романтични перспективи.

MoneySuperMarket проведе проучване на различни приложения за запознанства между март и юни 2022 г. В рамките на проучването потребители създават идентични профили за запознанства в различни градове в 14 държави, като единствената разлика е, че трябва да посочат в профилите си с какво мобилно устройство разполагат. Това беше направено, за да се установи коя технологична марка е осигурила скок в съвпаденията в сравнение с липсата на индикация на подобна информация.

Проучването включва iPhone 13 Pro и iPhone SE на Apple, Apple Watch Series 6, AirPods от второ поколение, Fitbit Versa, Galaxy S21 Ultra и S22 Ultra на Samsung, Beats Solo 3, Google Pixel 6 Pro, Samsung Galaxy Watch 4, Sony Xperia 1 III, OnePlus 9 Pro, Oppo Find X5 Pro, Huawei Mate 40 Pro и BlackBerry Key2 LE. С други думи като цяло имаме сравнително нови устройства.

Оказва се, че iPhone на Apple дава най-голямото увеличение в съвпаденията - с 82% увеличение спрямо липсата на обявена технологична марка. Всъщност Apple Watch (76%) и Apple AirPods (64%) завършват топ 3 на най-добре представящите се. Часовник Fitbit (32%) и телефон Samsung (19%) допълват първите пет.

Що се отнася до други марки, базирани на Android, само Google (9%) постигна увеличение на съвпаденията в опитите за връзка. Междувременно Sony (-11%), OnePlus (-18%), Oppo (-22%) и Huawei (-24%) отбелязаха спад в съвпаденията в сравнение с това изобщо да не покажеш никакви технологии в профила си.

Huawei обаче не беше най-лошото представяне, тъй като използването на BlackBerry доведе до масивен спад от 77% в съвпаденията с потенциални партньори.

MoneySuperMarket също сподели разбивка по държави, показвайки най-добрия технологичен артикул за съвпадения на всеки пазар, както и съответния тласък. Не е изненадващо, че потребителите в САЩ предпочетоха iPhone, който гарантира най-висок шанс за съвпадение, оставяйки други пазари далеч назад.

Уебсайтът проведе и тест за селфита, като четири модела направиха три селфита с три различни телефона (iPhone 13 Pro, Google Pixel 6 Pro и Samsung Galaxy S22 Ultra). След това медията помоли група от 1000 потребители да изберат любимата си снимка въз основа на това, доколко моделът изглежда по-привлекателен на снимка. Това се оказа огромна победа за Google, тъй като 44% от анкетираните потребители предпочитат селфитата на Pixel 6 Pro. Samsung също се представи в това отношение, като 32% смятат, че S22 Ultra прави най-добрите снимки. И накрая 24% от анкетираните потребители казаха, че iPhone 13 Pro прави най-добрите селфита.

Снимка: Unsplash

Виж още: Гъвкавите Flip и Fold на Samsung се харчат с 300 процента повече спрямо 2020 г.