С кратко видео в Twitter Huawei обявиха, че новата Mate 30 серия ще бъде представена на 19 септември в Мюнхен. Лозунгът на събитието е Rethink Possibilities. Според Reuters телефонът няма право да използва услугите на Google заради забраната на американските компании да работят с Huawei.

Макар и китайската компания да се опитва да насочи фокуса към камерата, основният въпрос е как ще се процедира с тази потенциална дупка в софтуера. Huawei от известно време разработват собствена алтернатива на Google Play, а се говори и че работи по приложение за навигация. Наскоро бе представена и операционната система HarmonyOS, но самата компания изключи възможността тя да бъде използвана в телефони. Поне засега. Това означава, че Mate 30 най-вероятно ще работи с open-source Android.

Ако оставим софтуера настрана, флагманите на Huawei обикновено пристигат с впечатляващ хардуер и едва ли сега ще е различно. Процесорът най-вероятно ще е Kirin 990, който се очаква компанията да обяви тази седмица на IFА.

Вижте още: Край на споровете: Huawei Mate 30 Pro е с четворна камера