Кой ще се впечатли от 3D Touch, когато вече можем да говорим за 4D Touch? Китайската компания Huawei регистрира нова запазена марка с това име, която звучи много подобно на технологията, която дебютира с iPhone 6s.

3D Touch е технология за различни степени на чувствителност при натискане на екрана на телефона, което съответно води до различни ефекти. Какво обаче се крие зад още по-модерно звучащото 4D Touch?

Честно казано, за момента нямаме никаква идея.

Запазена марка с това име не означава задължително появата на комерсиална технология, затова е трудно да се каже дали Huawei 4D Touch отново ще бъде функция за чувствителност при натискане, нито пък, че ще е свързана само и единствено с телефони. Описанието на регистрацията говори още за приложението на марката в устройства като умни часовници, компютри, фотоапарати, фитнес тракери и др. С други думи, всякакъв вид джаджи, което е прекалено общо, за да имаме повече яснота.

Huawei обаче не крие своите амбиции за по-сериозно присъствие на технологичния пазар, така че ще бъде интересно да проследим развитието на тази тема.