Huawei засилва борбата си срещу американските санкции. Технологичният гигант подаде жалба срещу решението на Вашингтон да забрани търговията на компанията с американски доставчици. Huawei твърди, че секция 889 от приетия тази година National Defense Authorization Act с аргумента, че тя нарушава клаузи от американската конституция - върховния и уважаван закон на страната.

Законът експлицитно посочва Huawei по име, въпреки че според компанията „няма доказателства“, че тя представлява заплаха за сигурността. Той забранява на трети компании да търгуват с Huawei дори когато не са пряко свързани с американското правителство.

Според нейният правен екип, законът е на нейна страна, но дали Вашингтон мисли така ще разберем на 19-ти септември, когато ще има изслушване по жалбата.

Това няма да извади Huawei  от черния списък на чуждите компании, с които е забранено на американците да търгуват. Положително разглеждане на иска обаче ще снеме част от напрежението върху Huawei и теоретично ще осигури възможност тя да има бизнес отношения в САЩ отново, като и ако бъде извадена от списъка. Също така, това ще накара САЩ да представи повече доказателства в подкрепа на санкциите си и ако не друго, показва, че Huawei  не възнамерява да се откаже лесно от борбата.

Виж още: Без Made in Korea: LG спира да прави смартфони у дома

Оцени:
Рейтинг: 5
Тагове:
Най-четени
Всички

Топ 3 на най големите глупости, с които геймърите трябва да престанат. И ТО ВЕДНАГА!

96 | 17.06.2019
Още от Tech

Измерихме за вас: това са размерите на двойката флагмани Google Pixel 4

14 | Преди 12 ч.