Ако сте разработчици на Android, имате повод за радост, но ако сте крайни потребители, ще трябва да се въоръжите с търпение. Google пусна четвъртата предварителна версия на Android 11 за разработчици, която носи различни подобрения по работата и съвместимостта на приложенията.

С това тази предварителна версия а Android 11 заменя предвидената за месец май първа бета на операционната система. Вместо това въпросната бета вече се очаква чак на 3 юни. След това трябва да видим втората бета на Android 11 през юли, а третата през август.

Причина за разместванията е фактът, че годишното събитие Google I/O, на което трябваше да се представи първата Android бета, се отмени. С това вероятността да видим финалната версия на Android 11 през септември практически изчезва и ще можем да я очакваме едва в късна есен.

Промените в календара на Android последваха същите трансформации в графика на Chrome. Google бе принуден да отложи Chrome 81, да пропусне изцяло Chrome 82 и да изтегли напред Chrome 83.

„Когато започнахме да планираме Android 11, не очаквахме почти целият свят да бъде засегнат от такива промени“, обяснява вицепрезидентът на Google Дейв Бърк.

Виж още: Web камерата на Бил Гейтс е нечовешка (СНИМКИ)