Двама от най-големите автомобилни производители в света обявиха, че започват да предлагат безплатни абонаменти за Apple Music на потребители, които ще си купят нови модели с CarPlay.

От 1 май 2018 г. избрани модели на Fiat Chrysler и Volkswagen ще изненадат приятно новите си собственици с 6-месечен безплатен достъп до стрийминг услугата на Apple, а офертата идва скоро след като станаха ясни намеренията на основния ѝ конкурент Spotify да излезе на борсата.

В Съединените щати Fiat Chrysler ще предложи абонамента с всички нови покупки на модели Chrysler, Dodge, FIAT, Jeep или Ram, които имат стандартна поддръжка на CarPlay. Ако пък вече сте абонати на Apple Music, получавате три безплатни месеца.

В Европа Apple се е споразумяла с Volkswagen за същата сделка - шест месеца безплатен достъп до Apple Music за нови купувачи на VW и три месеца, ако вече имате абонамент за платформата.

Това е първият път, когато Apple Music се предлага в пакет с автомобили. Офертата важи до 30 април 2019 г., така че има повече от достатъчно време.