През последните няколко дни iFixti са били заети с разглобяването на новия 13-инчов MacBook Pro с Touch Bar. Техниците са дали само 1 от 10 възможни точки на новия MacBook Pro за ниво на лесно отремонтиране. Това не е изненада, тъй като MacBook Pro лаптопите никога не са получавали висока оценка за лесно отремонтиране, но тази година Apple са вдигнали летвата.

Всъщност единствените лесни за подмяна части са тракпада и жака за слушалки. Тракпадът е идентичен с този в 12-инчовия MacBook, но разбира се настоящият е по-голям.

iFixit разкрива, че процесорът, RAM паметта и флаш паметта са запоени за дънната платка, което на практика ги прави невъзможни за подмяна. Освен това батерията също е залепена здраво, което значи, че тя също не е предназначена за смяна, ако това се наложи.

От своя страна Touch Bar също е труден за смяна и според iFixit има голяма вероятност да го счупите (те самите са направили това), когато се опитате да го махнете. Наличието на Touch ID сензор в бутона за захранване също ще оскъпи евентуалната му замяна.

Вижте и всички снимки в нашата галерия и видеото от разглобяването.

 

 

Прочетете и това: iFixit разглобиха Google Home, разкривайки, че вътре има Chromecast хардуер