В новия iPhone 7, както и в предходния iPhone 6s и някои други модели на Apple, пуснати през последните няколко години, се крие непозната на потребителите клавиатура.

Тя може да бъде извадена само чрез набирането на уникална комбинация от символи. За нея научихме благодарение на разработчик на име Стив Смит, според когото клавиатурата е част от iPhone моделите от 2014 година насам. Тогава за пръв път се появи iOS 8 и именно в тази версия на операционната система Аpple за пръв път е вградила алтернативната клавиатура. Тя е пригодена за писане с една ръка и появата ѝ съвпада с времето, когато по-малките iPhone модели излизаха от мода.

Вероятно сте виждали такива клавиатури по други телефони, защото те са създадени да улеснят писането за хора с по-малки ръце и големи апарати. На практика цялата QWERTY клавиатура преминава от едната страна на екрана, за да може да достигате всички бутони с палец.

Въпреки че официално клавиатурата не може да се активира, може да използвате тези инструкции от самия Смит, за да я стартирате, пише Gizmodo.   

Виж още: Apple официално изпрати покани до медиите за Mac събитието си на 27 октомври

Тагове: