Няколко пъти вече сме писали, че бъдещите iPhone модели ще дойдат без 3.5-мм аудио жак за слушалки, но днес нов теч на информация показва, че iPhone 7 може би все пак ще запази аналоговия си аудио изход.

Интересният обрат идва, след като снимки на хардуера на iPhone 7 изтекоха на сайта Weibo (китайския Twitter). На тях виждаме, че жакът за слушалки присъства. Важно е да уточним, че снимката, споделена в социалната мрежа, ни показва част, която силно наподобява на тази, която се намира в iPhone 6S. Това е и причината да трябва да подходим с известна доза съмнение към новата информация (както към всеки информационен теч). Възможно е това да е просто модифицирана версия на същата платка.

Премахването на 3.5-мм жак за слушалки ще стимулира продажбите на нови слушалки, направени специално за iPhone, които използват Lightning порта. Това също така ще помогне за стимулиране на продажбите и на Bluetooth слушалки. Има и слух, че Apple ще пусне свои собствените Bluetooth слушалки, които ще се зареждат чрез Lightning порта на телефона.


Прочетете и това: Нов патент на Apple ще подобри автокоригирането на текст в iOS