Изглежда, че Huawei се натъква на още една пречка в опитите си да навлезе на амеpикaнския пазар. По-рано този месец AT&T се отказа от сделка с китайската компания, в рамките на която щеше да предлага нейни водещи модели като Mate 10 Pro в магазините си, вероятно заради натиск от Вашингтон.

Сега научаваме, че Verizon е предприeл същия ход и ще сe откаже от хардуера на Huawei. Позовавайки се на анонимни, но запознати с въпроса източници, Bloomberg твърди, че отново по искане на властите операторът няма да предлага телефони на Huawei. В най-голяма степен това засяга новия Mate 10 Pro, който бе анонсиран на CES 2018, но сега очевидно няма разпространител в САЩ.

Предполага се, че в такъв случай Huawei ще потърси начин да предлага телефона отключен през трети компании като Amazon. Независимо от това обаче наличието му в търговската мрежа на големите оператори щеше да е голяма победа за компанията.

В центъра на тези решения са страховете от китайски шпионаж, като в хода на дискусията Съветът за национална сигурност дори препоръча създаването на държавна 5G мрежа с цел да се засили мрежовата сигурност в страната.

Тагове:
Още от Tech