След многократни новини и слухове около бъдещия умен часовник на Apple сега като че ли имаме нещо доста обнадеждаващо като информация. Според доста добре осведомения наблюдател на Apple Джон Грубер ние може би ще видим iWatch още този септември!

Отговаряйки на въпрос от The Verge, свързан с Moto 360, Грубер обявява, че "единственият начин това да стане по-забавно би било, ако той дори не пристигне, преди Apple да обяви тяхното носещо се устройство следващия месец". Грубер мисли, че Moto 360 има "глупава форма, наподобяваща плоска автомобилна гума."

През тази седмица няколко достоверни източника съобщиха, че Apple планира да проведе голямо събитие на 9 септември, на което най-вероятно ще видим iPhone 6. Но дали ще е iPhone 6? Ще видим ли часовника на Apple най-накрая? Или ще бъде нещо по-близо Nike FualBand?

Фактът, че Грубер не споменава конкретно името на iWatch, а говори за "носещо се устройство", може да означава, че той има предвид нещо друго. Но какво ще се окаже в крайна сметка, ще разберем след летните отпуски, т.е. на 9 септември.