По-рано през ноември Google обяви, че тества инструменти за изкуствен интелект, предназначени за YouTube. Сега компанията предоставя на абонатите на YouTube Premium ранен достъп до тези инструменти, както и до няколко други функции.

Днес Google обяви, че членовете на YouTube Premium ще могат да получат ранен достъп до два нови експеримента с изкуствен интелект, по които работи. Единият от тези експерименти е чатбот с изкуствен интелект за водене на разговори, а другият е инструмент с генеративен изкуствен интелект за обобщаване на коментарни секции.

Според технологичния гигант чатботът е способен да отговаря на въпроси, да предлага свързано съдържание и др. Освен това ще можете да използвате този чатбот, без да прекъсвате видеоклипа, който гледате. В момента този инструмент поддържа английски език и ще бъде достъпен само за някои Premium абонати на Android в САЩ. Google казва, че тези, които получат едно от ограничените места, ще видят, че под видеото се появява бутон Ask (Попитай), който им дава възможност да изпращат подсказки.

Както вече споменахме, другият експеримент с изкуствен интелект има за цел да обобщава секцията с коментари. Съобщава се, че той има за цел да организира коментарите в лесно разбираеми теми и да помага на създателите по-бързо да се включват в дискусиите.

Друга забележителна функция, която ще се появи, е подобреният битрейт за HD видеоклипове с резолюция 1080p. Първоначално Google пусна тази функция за iOS, но сега тя ще бъде налична и за Android, уеб и смарт телевизори.

В допълнение към тези функции Google обяви значки Premium, промоционални сделки и оферти, както и възможността да продължите от мястото, където сте спрели, на повече устройства.

Говорейки за изкуствен интелект, YouTube наскоро обяви нови насоки за съдържание, генерирано от изкуствен интелект. Създателите на съдържание вече ще трябва да оповестяват дали видеоклипът им съдържа променено или "синтетично" съдържание, създадено с инструменти на изкуствения интелект.

Снимка: Unsplash

Виж още: Neuralink е провалът на Илон Мъск, за който той не иска да разберете