Иновативните технологии не са чужди на IKEA, като компанията вече има дивизия, която се занимава с умни уреди и AR приложения. Съвсем скоро обаче тя ще гмурне в дълбоките води на гейминга. На специално събитие шведският гигант съобщи, че обединява сили с дивизията ASUS - ROG, за да създаде „достъпни гейминг аксесоари и мебели“ със серия, състояща се от сериозните 30 продукта. Тя ще бъде разработена в развойния център на IKEA в Шанхай, като в работата по новите продуктите вече помагат дизайнерите на ROG заедно с редица професионални геймъри и обикновени любители на игрите.

„С това сътрудничество IKEA иска да комбинира солидните си познания за прозводството на мебели със страхотния гейминг опит на Asus, за да създадем невероятни продукти за нашите потребители“, съобщи компанията. Все още не е ясно точно какви ще бъдат те, но предполагаме, че серията ще включва геймърски столове, бюра и аксесоари. Вероятно новата серия ще дебютира в колекцията за 2021.

Това определено не е първият случай, в който технологична компания се комбинира с производител на мебели. Наскоро Logitech обяви, че разработва уникален стол с помощта на Херман Милър.

Снимки: shutterstock

Виж още: Crysis Remastered става първата игра с ray tracing на Xbox One и PS4 (ВИДЕО)

Тагове: