Вече знаем, че Crysis Remastered ще поддържа Ray Tracing на РС, ако имате съответния хардуер. Преди конзолните премиери на играта обаче немското студио Crytek обяви, че Crysis Remastered ще стане първата игра от това конзолно поколение, която ще поддържа Ray Tracing.

Както може да предположите, визуалната екстра ще бъде достъпна само за по-мощните ревизии PS4 Pro и Xbox One X. В същото време тя ще изпревари следващите конзоли на Sony и Microsoft, които тепърва ще използват технологията в техния порт на Crysis Remastered.   

Това става благодарение на оптимизацията на CryEngine, който поддържа софтуерен Ray Tracing на сегашните конзоли. Софтуерната версия на технологията не е съвсем нова – Nvidia демонстрира още миналата година в своите GTX карти, но резултатът беше по-неубедителен в сравнение с по-новите RTX карти, където имаме Ray Tracing хардуер.

Въпреки че това е техническо постижение за двете ревизии, то може би не е най-добрият начин да подкарате Crysis Remastered на тях. Без Ray Tracing на PS4 Pro играта ще върви в 1800р, а на Xbox One X с 2160р. С включената екстра резолюциите падат на 1080р и при двете конзоли, но дори и с нея пак няма да видите водните ефекти в играта.

Crysis Remastered излиза на РС, PS4 и Xbox One на 18 септември.

Снимка: Crytek

Виж още: Създаден от фен PS5 интерфейс изглежда супер стилен (ВИДЕО)

 

Тагове: