След като вече знаем параметрите на новия Xbox Series S, някои разработчици изказаха своите мнения за тази ревизия на конзолата и повечето от тях не са положителни.

В частност те се притесняват за по-малкото количество RAM памет, което ще затрудни разработката на мултиплатформени игри от следващото поколение. Според тях поради тази причина ще пострада и качеството на PS5 игрите. Според някои най-големият проблем е в малкото количество памет. Увеличението спрямо предното поколение и без това е малко, а при тази ревизия е направо несъществуващо.

„Не мога да повярвам, че пускат конзола със слаби параметри, която ще бъде препъникамък за всички нови игри“, казва дизайнерът Дейвид Микнер от студиото Infinity Ward.

„Процесорът работи на бавна честота, а параметрите са прекалено ниска за нова конзола. Да бъдем откровени – нито PS5, нито Xbox Series X са истински 4К60 машини, а сега летвата пада още повече“, пише друг програмист.

„Проблемът с паметта е голям при Xbox Series X и дори агресивното намаляване на резолюцията ще помогне само малко, без да компенсира напълно липсите“, казва главният дизайнер от id Software Били Хан.    

Снимка: PSU

Виж още: Assassin’s Creed: Valhalla ще дебютира заедно с Xbox Series X (ВИДЕО)

 

Тагове: