Илон Мъск нарече "педофил" британски гмуркач, който спомогна за спасяването на 12 момчета и техния треньор по футбол от наводнена пещера в Тайланд, след като той си позволи да отправи критики за отхвърления план за спасяване с построената от милиардера подводница.

Естествено коментарът му моментално предизвика остри реакции от потребители на Twitter, които обвиниха Мъск в безвкусица.

Милиардерът и главен изпълнителен директор на SpaceX и Tesla Motors очевидно реагира на критиките на Върнън Ънсуърт, който обвини Мъск, че е създал миниатюрната подводница, с която да спаси момчетата, само за да си направи евтина реклама по време на интервю със CNN. Британският водолаз продължил с това, че Мъск "може да навре своята подводница там, където боли".

Ънсуърт играе главна роля в спасяването на 13-те души миналата седмица, след като нарастващите подземни води задържаха отбора почти три седмици в пещерите Тхам Луанг в Северен Тайланд. Преди да започне спасителната мисия, Мъск каза, че е проектирал "евакуационна капсула", построена от части на ракета Falcon, която може да се използва като подводница за извличане на децата.

Тайландските власти обаче нарекоха устройството "непрактично" и се противопоставиха на използването му.

"Просто нямаше никакъв шанс да проработи", казва и Ънсуърт. "Той нямаше представа какво е в пещерата."

В друг пост Мъск казва, че "никога не е виждал този британец, който живее в Тайланд", и оспорва предложението, че е бил помолен да напусне пещерата, защото неговата помощ не е необходима.

Тагове:
Най-четени
Всички

Изтече дизайнът на PlayStation 5. Разработчик на Codemasters го потвърди (СНИМКИ)

197 | 22.08.2019
Още от Tech

Android по стъпките на Windows?

18 | Преди 12 ч.