Новоизбраният президент Доналд Тръмп вече започна да сформира своя екип от съветници. В сряда бе оповестено, че Тръмп ще добави още трима от най-известните изпълнителни директори в САЩ към Икономически форум, посветен на създаването на работни места и на производителността.

Преходният екип на Тръмп обяви в сряда, че Стратегическият и политически форум към президента ще добави в своите редици директора на Tesla и SpaceX Илон Мъск, съоснователя и главен изпълнителен директор на Uber Травис Kаланик и директора на PepsiCo PEP Индра Нуйи. Форумът, чието създаване беше обявено по-рано този месец, има за цел да даде на новоизбрания президент преки впечатления за частния сектор, които да му помогнат при подготовката на неговата икономическа програма. Обявените вече членове на форума включват шефа на JPMorgan Джейми Даймън, директора на GM Мери Бара и Боб Игер от Disney. Стивън Шварцман, милиардерът съосновател на Blackstone Group, ще бъде председател на форума.

Добавянето на Мъск и Нуйи на форума е особено забележително, тъй като и двамата остро критикуваха Тръмп по време на избирателната кампания.

"Мисля, че Тръмп вероятно не е най-правилният човек" за президентския пост и че "неговото избиране няма да се отрази добре на Съединените щати", заяви Мъск пред CNBC.

Самият Тръмп бе критикуван, че по време на 75-минутната си реч, с която прие номинацията на Републиканската партия, нито веднъж не произнесе думите "иновации", "технологии", "наука" и "интернет", припомня Wired.

Виж още: Предприемачите се възхищават най-много на Илон Мъск