За втора поредна година Microsoft събра на едно място най-иновативните Windows 10 Pro устройства на пазара. Device Days 2016, събитие, насочено към Microsoft партньори, премина под наслов „Дигиталната трансформация на бизнеса с Windows 10”. Бяха демонстрирани всички новости в Pro версията на операционната система след последната й надстройка, които са насочени към сигурността на данни, увеличаване на продуктивността на служителите и лесно менажиране на устройства.

Събитието даде поглед към модерната класна стая и улесненията, които Windows устройствата дават на ученици и студенти. Теодор Милев, мениджър устройства за образованието в Microsoft за Централна и Източна Европа, представи иновациите в Windows 10 Education изданието на операционната система – приложението Take A Test, което предоставя сигурен онлайн инструмент за оценяване на знанията по време на изпити и функцията Windows Ink, чрез която могат бързо да се съставят бележки, да се правят редакции и да се добавят коментари във всякакъв вид документи.

На Device Days 2016 бяха представени най-новите и иновативни устройства с Windows 10 Prо като Elite Slice на HP, който направи триумфално премиерата си на събитието. Модулното устройство съчетава функционалността на традиционен настолен компютър, станция за безжично зареждане и хъб за конферентни разговори през Skype for Business. HP Elite Slice позволява свързването на до три монитора, а връзката между отделните модули се извършва чрез USB-C портове. Устройството предлага високо ниво на защита благодарение на софтуерните решения HP BIOSphere и HP Sure Start, както и заключване с пръстов отпечатък.

Lenovo България наблегнаха на едно от най-подходящите за сектора на образованието устройства Yoga book, който идва с уникална дигитална химикалка, усещаща 2048 нива на налягане, и мобилните версии на всички Office 2016 приложения.

От Dell се фокусираха върху серията си Latitude, като част от устройствата в нея са създадени за ученици, студенти и преподаватели. От компанията акцентираха върху издръжливостта на устройствата, както и високото им ниво на софтуерна и хардуерна защита. Компанията обяви, че ще представи нови бизнес устройства заедно със следващия ъпдейт на Windows Pro през февруари 2017 г.

Виж още: Microsoft работи върху HomeHub функция в Windows 10, конкурира Amazon Echo

Тагове: