Слуховете около предстоящия iPhone SE 3 продължават да се множат и да носят противоречива информация. Докато преди дни се твърдеше, че новият iPhone SE ще бъде базиран на iPhone XR, актуалният слух тушира тези предположения и ни връща към един по-малко вълнуващ дизайн. Според него iPhone SE от 2022 г. ще запази своя 4.7-инчов дисплей, което подсказва, че ще продължи да бъде базиран на дизайна и формата на морално остарелия iPhone 8.

За сметка на това актуалният слух все пак говори за нещо ново и това е името на телефона.

Според публикация на анализатора Рос Йънг новият бюджетен iPhone на Apple ще се нарича iPhone SE Plus. Подобна прогноза обърква още повече нещата, защото вкара още една неизвестна в уравнението. Причината за това е, че по традиция Apple използва името Plus за модели с по-големи екрани, така че няма особено логика да го видим при един скромен 4.7-инчов вариант. Теоретично тук може да има две обяснения. Едното е, че Plus може да се отнася за по-високите мрежови скорости благодарение на 5G модула, а другото е, че такъв модел наистина ще се казва така, но той ще се появи през 2023 или 2024 г. година и ще има екран над 6 инча.

Все пак не всички имена на продукти на Apple са логични или последователни, а освен това компанията междувременно премина към името Мах за своите модели с по-голям екран, така че не бива да изключваме нито една възможност.

Снимка: Apple

Виж още: Huawei навлиза в премиум аудио сегмента в България