По време на пандемията продажбите на таблети скочиха осезаемо и Lenovo заяви, че ще направи всичко възможно да се възползва от тази тенденция. Компанията е третият най-голям производител на таблети и е почти готова да пусне следващия си флагмански модел в лицето на Tab P12 Pro.

 

Устройството бе видяно за пръв път в Google Play Console и благодарение на това научаваме някои ключови параметри. Така например Lenovo Tab P12 Pro ще се захранва от мощния чипсет Snapdragon 888, допълван от цели 8 GB RAM памет. Това е значителен скок в изчислителната мощност на таблета в сравнение с неговия предшественик, който работеше с по-скромния Snapdragon 730G.

Дисплеят ще има резолюция от 2560х1600 пиксела и имайки предвид, че предишният Lenovo Tab P11 Pro имаше OLED панел, по всяка вероятност можем да очакваме такъв и тук. За съжаление това е всичко, което знаем от описанието до момента, освен че Lenovo Tab P12 Pro ще работи с Android 11.

Предходният Lenovo Tab P11 Pro не беше особено впечатляващ, но можем да се надяваме, че за новата версия компанията ще направи нужните промени, за да се конкурира с предложенията на Apple и Samsung, които са двете водещи имена на пазара на таблети.

Снимка: Lenovo

Виж още: Гробище на Луната ще приема тленни останки на богати покойници