Apple отчете рекорден скок в приходите на своя App Store през парил, когато те са нараснали 31 процента, достигайки 1.7 милиарда долара. Това е най-силното месечно представяне за мобилната платформа на Apple от септември 2017 г. Данните, събрани от маркетинговата компания Sensor Tower, потвърждават, че бизнесът с мобилни приложения процъфтява в рамките на пандемията и се възползва много от практиката на социално дистанциране.

С други думи, принудени да останат у дома и да прекарват повече време със своите устройства, хората купуват, свалят и ползват все повече приложения.    

За това говори и фактът, че общият брой сваляния на приложения също е скочил с 40 процента спрямо същия период миналата година. За Apple това е четвърти пореден месец на растеж на свалянията. Десетте най-печеливши пазара на App Store се оглавяват от САЩ, Япония и Великобритания, на които се падат почти 90 процента от всички мобилни покупки. Накрая, анализаторите очакват, че периодът април-юни ще донесе още 18 процента растеж в приходите на Apple.

Виж още: Докъде стигна науката със SARS-CoV-2?

Тагове: