Единственият магазин на Apple в Австрия се готви да отвори отново на 5 май. Подобно на всички магазини на Apple извън Китай, магазинът във Виена затвори в средата на март в отговор на пандемията от коронавирус. В интервю от последната седмица Тим Кук отбеляза, че магазините в Австрия и Австралия ще се отворят отново в рамките на 1-2 седмици, но не посочи точните дати.

Apple Kärntner Straße ще бъде първият Apple Store, който ще отвори врати в Европа и вторият в световен мащаб след един магазин в Южна Корея. Процесът на отваряне на магазините на дребно, които привличат тълпи всеки ден от седмицата и са изпълнени с демонстрации на живо на продукти, изисква деликатен подход. Apple оценява стратегията си за повторно отваряне от магазин до магазин и преценява местните условия, преди да продължи напред.

Австрия отчете как дневният брой на нови случаи на коронавирус спада през март и се справя забележително в сравнение със съседни страни в Европа. Само с един магазин за продажба на дребно в страната Apple може да следи внимателно здравето и безопасността на клиентите и служителите и бързо да реагира на променящата се среда.

Както видяхме в континентален Китай, Хонконг, Тайван и Южна Корея, Apple въвежда редица предпазни мерки за здравето и дистанциране, за да гарантира отговорно повторно отваряне. Клиентите ще трябва да поддържат разстояние 2 метра един от друг. Вътре трябва да се носят маски и на вратата ще се измерва температурата на посетителите.
 

Виж още: Ще оцелеят ли Uber и Lyft в пост-COVID-19 свят?

 

Тагове: