Вчера Xiaomi представи най-новите си продукти, които съвсем естествено предизвикаха сериозен интерес. Въпреки че някои от предишните модели на компанията бяха сравнявани с тези на Apple, този път нещата са по-различни. Разбира се, не можем да не отбележим, че новите модели Mi Note имат общо с фаблетите на Samsung, носещи близко име, но това е друга история, информират от Phonearena.

На събитието, провело се вчера, стана още нещо интересно - Лей Джун, изпълнителен директор на Xiaomi, иска да промени имиджа на компанията и не иска потребителите да свързват марката с евтини, китайски копия на продуктите на Apple. Джун коментира, че Xiaomi е „водещ световен иноватор“, който е подал над 2318 патента през 2014 година, от които 665 са международни. Цифрите звучат интересно, но това не е всичко – компанията ще подава „десетки хиляди патента всяка година“. Всичко това трябва да докаже, че компанията е производител, който не копира, а създава.

Въпреки че Xiaomi е в топ 5 доставчици на смартфони в световен план, компанията все още не е толкова популярна извън Азия.

Ройтерс: Facebook с инвестиция в Xiaomi за 1 млрд. долара

Тагове: