Губернаторът на Калифорния Джери Браун подписа закон за киберсигурност, който е насочен към обезпечаването на т.нар. Интернет на нещата и устройствата, които се свързват с мрежата. По този начин щатът става първия в Америка, който има такова законодателство.

Законът, известен като SB 327, постановява, че всяко свързано с интернет - или "умно" - устройство трябва да бъде снабдено с "разумни" функции по сигурността. Те трябва да защитават устройството и съхраняваната на него информация от неразрешен достъп, употреба, модификации или изтичане.

През юни Калифорния вече прие сходен закон за защита на личната информация, който се счита за един от най-строгите в САЩ. Той постановява, че събирането и продажбата на лични данни трябва незабавно да спре при поискване от страна на потребител.

Новият закон за умните вещи засега трупа разнопосочни мнения. Някои считат, че законът, който влиза в сила на 1 януари 2020 г., е прекалено размит и не осигурява достатъчна защита. Други обаче го защитават с аргумента, че той създава прецедент за регулирането на Интернет на нещата, който ще бъде използван за основа на други закони из цяла Америка.

Най-четени
Всички

Huawei към Тръмп: „Не искаш да ни караш да се конкурираме с Google”

211 | Преди 17 ч.
Още от Tech

Вижте как изглежда лицето на идеалната знаменитост в социалните медии (СНИМКА)

5 | Преди 18 ч.