Ако сте от заклетите фенове на „Междузвездни войни“, атракцията Star Wars: Galaxy‘s Edge ще бъде ваша сбъдната мечта. Предстоящата туристическа атракция ще потапя посетителите в света на франчайза в отворен парк, в който ще има множество забавления и магазини. Сега от Disney разкриват повече за Galaxy’s Edge и за прогреса, който е извършен през последните пет месеца от работата по парка. Информацията за това какво ще срещнем там като герои, обстановка, космически кораби и най-шантави осъществени идеи е наистина впечатляваща. Най-интересното е, че всеки посетител ще може да развие своята „собствена Star Wars история“, като се облече в костюм и започне разходката си, развивайки собствен сюжет.

С влизането в парка, ще попадаме директно на новата планета Батуу, където ще има отдалечен граничен пост – идеалното място за индивиди от подземния свят на Star Wars, с които ще се сблъскате. Ще видите корабa Millennium Falcon на видно място и ще можете да застанете зад управлението му в един от главните атракциони. Посетители ще могат и да се включат в битка между Първия ред и Съпротивата.

Galaxy Edge също така е най-големият като площ атракционен парк, създаван някога от Disney, като в момента над 5000 души работят по застрояването и вдигането на атракциите и изграждането на дизайна му. Знае се, че ще има няколко т.нар. AT-AТs, или брониран транспорт за всякакви терени (тези от снимката по-долу), които ще са в истинския си размер от филмите.

Всеки посетител ще има опцията да тръгне на собствена „мисия“, чийто изход може да е буквално всякакъв. Освен Millennium Falcon, ще има и кораб за транспортиране от тези на Съпротивата (на него обаче няма да има опция за управление). На приключението към вас ще се присъедини „герой“ от франчайза, който ще бъде ваш партньор по време на престоя ви. Сред героите ще има и такива, които съществуват само в книгите и анимираните сериали, но все още не и на кино екран. Цялата локация на парка ще бъде построена така, сякаш наистина не се намираме на Земята, а на друга планета – включително ще бъдат предвидени невиждани досега изкуствени растения. Ще има и опасности в приключенията, като криминални групировки, които могат да са ваши преследвачи и др.

Снимка на строежа към момента.

Star Wars: Galaxy’s Edge ще отвори врати вероятно през лятото на 2019 година в Disneyland, а през есента на 2019 – в парковете Walt Disney World.