Броят на тв сериалите и филмите в каталога на Netflix е намалял с цели 50 процента, твърди нов доклад от Exstreamist. Сайтът е провел анализ на американската версия на популярната стриймнг услуга, разглеждайки броя на филмите и сериалите към септември 2016 г., и установил, че от тях са налични точно 5302. За сравнение преди четири години техният брой е бил почти 11 000.

За този доста сериозен спад има логично обяснение, счита докладът. Най-напред той твърди, че Netflix има проблем с дистрибуторските компании, което прави по-трудно лицензирането на тяхното съдържание и вдига неговата цена. Освен това Netflix допълнително отблъсква своите партньори, създавайки собствена продукция с логото Netflix Originals, чиито права се държат от самата компания. Това означава, че разходите по правата и маркетинга са много по-ниски, а освен това Netflix може на свой ред да дава лиценз за излъчване на други компании, след като най-напред ги е пуснала през своята платформа. Така до известна степен се запазва баланса, като на мястото на популярни филми на трети производители се появява качествено оригинално съдържание като Narcos, House of Cards и Stranger Things.  
 
Не на последно място Netflix срещна и доста проблеми, свързани с правата за стрийминг на различните международни пазари, където компанията навлиза, което отново прави по-изгодно за нея създаването на собствено съдържание, обобщава Trusted Reviews.  

Виж още: Доктор Стрейндж става част от "Отмъстителите: Безкрайна война"

Тагове: