Колоритният интернет предприемач Ким Шмиц, известен още като Ким Дотком, има доста проблеми, откакто популярният онлайн хостинг сайт Megaupload бе свален през 2012 г. Дотком бе преследван от американските власти по различни обвинения в пиратство, но това не му попречи да стартира нова услуга с името Mega през 2013 г., която миналата година продаде на китайска фирма.

Сега немецът обяви, че не е приключил с облачния бизнес и анонсира предстоящата поява на третата си подобна платформа. Тя трябва да стартира през януари 2017 г. и да предлага внушителните 100 GB безплатно място за съхранение, пълно криптиране на файловете и синхронизация с всички ползвани от един потребител устройства. Освен това, новата платформа няма да има никакви ограничения за трансфера на съхраняваните там файлове.

Засега името на платформата все още не е обявено, но самият Дотком тепърва ще трябва да довършва съдебните си битки и да се бори срещу екстрадицията му от Нова Зеландия в Съединените щати, коментира Torrent Freak. При всички положения обаче ще бъде интересно да видим какво е замислил той.

Виж още: Компютърният код за ориентация на Аполо 11 беше пуснат за свободно четене в Github