Китайските власти забраниха на Foxconn да отвори своите заводи на 13 февруари, както бе планирано. Така основният доставчик на Apple няма да може да възобнови произвoдството на iPhonе.

Всички досегашни прогнози сочат, че всяко бъдещo забавяне ще има значително влияние върху продажбите на телефона на Apple. Гигантът зависи от заводите на Foxconn за сглобяването на телефона в нужните количества. Ако китайският доставчик не може да го сглоби, Apple не може да го продава.

Проблемът обаче е, че местните власти са притеснени от това, че в заводите работят много хора на малко разстояние един от друг, което увеличава риска от зараза.

Магазините на Apple също ще останат затворени по-дълго от очакваното и компанията предвижда работата им да се възобнови чак от 15 февруари. Всичко това със сигурност ще се отрази на финансовите резултати на Apple и ще притесни инвеститорите. Apple вече обяви по-широки очаквани граници на печалбите заради епидемията от коронавирус, но някои анализатори предупреждават, че гигантът ще трябва да намали очакванията още повече заради продължаващите забавяния. Освен iPhone други устройства на Apple като слушалките AirPods също са изложени на риск.

Виж още: Instagram ни показа още една нова функция

Тагове: