По-рано тази седмица се появиха опасения, че производството на iPhone-и може да бъде забавено заради епидемията от коронавирус и практическата изолация на китайската провинция Хубей. Сега Foxconn, който е един от основните доставчици на Apple, излезе с изявление пред медиите, с което уверява, че са взети мерки производството да продължи и глобалните доставки на телефони на Apple да не пострадат.

Foxconn има много голям завод в град Ухан, който е епицентър на епидемията, но фабриката е затворена заради китайската нова година и работниците няма да се завърнат на работа чак до втори февруари. Китайските власти увеличиха периода на тържествата по случай Нова година до тогава, за да предотвратят движението на големи маси хора.

Поради несигурността около епидемията в Китай, Apple излезе с по-обща от обикновено прогноза за финансовите си резултати. По думите на Тим Кук, ситуацията е динамична и Apple все още събира данни от различни партньори преди да може да има по-ясна представа за продажбите.

Виж още: Microsoft (все пак) с нов ъпдейт за Windows

Оцени:
Рейтинг: 4
Тагове: