Фенските концепции винаги са забавни за разглеждане, тъй като често предлагат драстично различна версия от официалната. Част от очарованието им е, че те подчертават това, което феновете на този продукт дълбоко желаят да имат.

Неотдавна YouTube потребител с прякор AR 4789, който е плодовит създател на концепции за Windows, представи такава, в която Windows XP беше представен в стила на Windows 11. Същият създател сега публикува най-новата си творба и този път, вместо да тръгне по ретро пътя, той прие предизвикателството да си представи следващата версия на Windows - "Windows 12" - като следващата революционна операционна система на Microsoft в следващото си концептуално видео, наречено Windows 12 - The Revolutionary.

В концепцията се представя, че хипотетичният Windows 12 съчетава минималистичен подход с интуитивност и изчистени, великолепни визуални ефекти - операционна система, която съчетава естетиката с функционалността.

Менюто "Старт" е опростено и се стартира от малък главен бутон в долната част на менюто. Захранването, настройките и други опции са в горната част на менюто "Старт". Дизайнът, разбира се, е със заоблени ъгли, което е една от отличителните черти на Windows 11.

Ще забележите също, че лентата на задачите е в горната част с плочките на Центъра за действие за бързи настройки, който може да се персонализира според нуждите на потребителя.

Ето концепцията на Windows 12 в пълния ѝ блясък с менюто "Старт" и уиджетите.

И накрая, имаме тапети за десктопа, генерирани от изкуствен интелект. Ако си спомняте, Microsoft работи по ефекти за десктопа, базирани на изкуствен интелект, за Windows 11, въпреки че повечето усилия несъмнено са насочени към Copilot.

Снимка: Unsplash

Виж още: Neuralink е провалът на Илон Мъск, за който той не иска да разберете