Епидемията от новия коронавирус вече засегна доста от производствените мощности в Китай, но тъй като броят на заразените продължава да нараства в целия свят, вероятно би трябвало да се подготвим за още повече смущения в мобилното пространство.

Като пример - LG и ZTE обявиха днес, че ще пропуснат Mobile World Congress - най-голямата през годината среща в тази област, която се провежда в Барселона, Испания, в края на този месец.

Говорител на ZTE потвърди, че компанията прекратява пресконференцията си на MWC, като се позова на вторични ефекти от вируса, както и практически проблеми със закъсненията при пътуване и визите.

От друга страна LG издаде изявление, в което обяснява, че е взето решение да се „оттегли от изложението и участието си в MWC 2020“, „като се има предвид преди всичко здравето на служителите, партньорите и клиентите“. Според компанията „решението премахва риска от излагане на стотици служители на LG на международни пътувания, които вече стават по-рестриктивни, тъй като вирусът продължава да се разпространява зад граница“.

Бъдете сигурни обаче, че „вместо участието си в MWC, LG в близко бъдеще ще проведе отделни събития, за да обяви своите мобилни продукти за 2020 г.“.

Междувременно GSM Асоциацията (GSMA), която е организатор на MWC, издаде собствено изявление, в което заяви, че „засега има минимално въздействие“ от страна на епидемията върху събитието. Имайте предвид, че това изявление излезе, преди LG и ZTE да се оттеглят от форума. MWC 2020 засега ще продължи по план, като GSMA подготвя много мерки за подпомагане на смекчаването на разпространението на вируса.

Виж още: Новият коронавирус – поредният грип или сериозна глобална заплаха?

Тагове: