Смaртфон подразделението на LG не е излизало на печалба вече няколко години, но компанията се надява това да се промени. В свое изказване на CES изпълнителният директор на LG Куон Бонг-сеок обяви, че мобилният бизнес на LG ще стане печеливш през 2021 г. Дръзките си думи той придружи с обещанието, че LG ще разшири своята мобилна гама и ще изненада с някои амбициозни решения, които да привлекат потребителите.

Той не уточни как точно LG ще разшири гамата си телефони, нито даде подробности за тези „амбициозни решения“, но подчерта желанието на компанията да остане конкурентоспособна на този вече препълнен пазар.

В последните години LG е изправена пред доста предизвикателства. Продажбите на смартфони паднаха с 40 процента през 2018 г., а в края на 2019 г. имаше и значителни промени във висшето ръководство. Все пак компанията продължава периодично да изненадва с интересни смартфони като пуснатия в края на 2018 г. LG V40 thinQ, снабден с цели пет камери. Той не бе достатъчен, за да върне LG на печалба, но може би новите му наследници ще го постигнат.

Виж още: CES2020: Новият сгъваем телефон на TCL е лудница (СНИМКИ)

Тагове: