Това беше въпрос само на време - след като по-рано тази седмица Google анонсира цяла плеяда устройства, обединени под марката Made by Google, сега по всичко личи, че интернет гигантът ще засили офанзивата и с физически магазин, посветен на новата линия.

Това твърди Engagdet, позовавайки се на находка в URL адрес от страницата на Made by Google, от която личи, че новият магазин ще отвори врати на 20 октомври на 96-а улица в сърцето на Ню Йорк.

Конкурентни компании като Apple и Microsoft вече имат свои магазини в най-големия град на САЩ и е логично Google да се опита да се намести в комерсиалното сърце на страната. Това ще бъде поредният ход в агресивната нова кампания, след като вече видяхме самата марка Made by Google като акцент върху интеграцията на хардуер, софтуер и услуги, а също и билбордове и реклами. По-рано тази седмица Google представи двойка смартфони от най-висок клас Pixel, шлема за виртуална реалност Daydream View, стрийминг джаджата Chromecast Ultra, домашен асистент с името Google Home и "умния" рутер Google Wifi.

Компанията и преди е експериментирала с физическо пространство - когато Google Glass все още бяха новост, тя имаше инсталации в Currys PC World в Лондон, посветени на очилата.

Виж още: Disney иска да разшири империята си, купувайки Netflix