Според заместник-председателя на оръжейния гигант Berkshire Hathaway Чарли Мънгър производителят на iPhone е „безбожно добре управляван“. Тъй като сега Apple е компанията, в която Berkshire Hathaway държи най-много акции от своите инвестиции, Мънгър е непрекъснато впечатлен от представянето ѝ.

Въпреки продължаващите проблеми с веригата за доставки Apple отбеляза рекордни продажби на iPhone, Mac, часовници и своите услуги през първото тримесечие на 2022 г. В прессъобщение на Apple миналия месец компанията отчете рекордно високи приходи от 123.9 милиарда долара, което е с 11% повече от годишна база година.

Yahoo Finance дори съобщи, че Apple е продала iPhone за рекордните 71.6 милиарда долара. Нейните акции поскъпнаха с 28% през изминалата година, покачвайки се повече от Google, Microsoft и Amazon.

„Оценявам силата на компанията въз основа на това, колко много я харесват клиентите, и имам милиони приятели, които почти биха се разделили с дясната си ръка, преди да се разделят с iPhone. Това е изключително силна позиция, в която можеш да бъдеш“, заявява Мънгър в ексклузивно интервю за Yahoo Finance.

Интервюто на Мънгър идва в момент, когато слуховете за потенциални нови продукти, които ще видим тази година, се нажежават. През март се очаква събитие на Apple, където вероятно бихме могли да видим нов iPhone SE, iPad Air 5 и три нови Mac-а. Има още много спекулации, които предстои да пристигнат през следващите месеци, и както обикновено ще бъдем в очакване на новите анонси.

Снимка: Pikrepo

Виж още: Десет готини трика за по-качествена смартфон фотография

 

Тагове: