Поддръжката на Microsoft за Android скоро ще се разпростре отвъд мобилни версии на своите приложения и устройства като Surface Duo. Изглежда, че сега Microsoft си сътрудничи с Google, за да предложи доста по-широка селекция от уеб приложения за Аndroid устройства през Play Store.  

Въпросните приложения ще бъдат създадени от Microsoft и оптимизирани от Google, за да се възползват от нови функции като визуални модификации и по-комплексни Push нотификации. С други думи уеб приложенията чисто и просто вече ще изглеждат по-естествено на екрана на вашия телефон.

Според Microsoft интеграцията на разширените мобилни функции няма да изисква много допълнителни усилия.  

Независимо от това обаче навярно ще мине известно време, преди да видим повече приложения, които използват новите функции. Хубавото е, че когато това стане, ще имате избор до повече подобрени програми на вашия телефон. В същото време не е изненадващо, че Microsoft и Google работят заедно. Това дава на програмистите повече причини да използват софтуера на Microsoft, докато Google получава повече съобразени с Android уеб приложения, вместо да се налага на потребителите да търсят решения от трети страни през мобилния браузър.

Снимка: Pikrepo

Виж още: Samsung запуши Android уязвимост от 2014 г. в своите модели