Google отдавна изпитва затруднения, когато става дума за това производителите да ъпдейтват старите си устройства до най-новата версия на Android. Това изглежда се променя, защото най-новата версия на операционната система е с най-бързата интеграция, виждана досега.

Според Google, Android 10 e инсталирана на над 100 милиона устройства само пет месеца след излизането му. Това е с 28% по-бързо от предишната версия – 9.0 Pie. Самите Google го отдават на подобренията, които са правили през годините, като Project Treble на Android Oreo и Project Mainline на Android 10. Тези проекти правят създаването на ъпдейти по-лесно за производителите.

Макар тези числа да са впечатляващи, липсва статистика за това, колко потребители са инсталирали ъпдейта и ползват операционната система. Google спряха да правят публични подобни данни, след като точно преди премиерата на Android 10 се оказа, че Android 9 се използва само от 22.6% от устройствата.

За сравнение Apple има 81% приемственост на най-новата версия iOS. Това не е изненадващо, при положение че от компанията сами поддържат устройствата си. При Google е малко по-сложно, защото работят с много различни производители.

*Снимка: shutterstock

Вижте още: Google като че ли издаде премиерната дата на Android 11

Тагове: