Серията Surface Duo не е сред най-големите успехи на Microsoft. До голяма степен това се дължи на факта, че гъвкавите модели с два екрана имат много бъгове и като цяло им липсва оптимизиран софтуер. Не помогна и това, че компанията забави важните ъпдейти като Android 11 за оригиналния модел.

Сега нов слух твърди, че Microsoft ще пропусне и ъпдейта до Android 12, като вместо това ще предложи обновлението в предстоящия Android 12L за своята серия Surface Duo.

Не се знае кога ще дойдат ъпдейтите, но е логично да предположим, че Microsoft ще иска да ги пусне по-бързо, отколкото направи това с Android 11. В същото време обаче това не казва много, тъй като оригиналният Surface Duo все още не е получил Android 11 повече от година след като ъпдейтът е наличен. Ето защо  пускането на ъпдейт до Android 12L осем месеца след като стане достъпен технически, пак ще се брои за по-бързо обновление.

Въпросният Android 12L носи поредица от подобрения специално за устройства с големи екрани като таблети и гъвкави телефони. Сред новите функции са лента със задачите, по-адаптивен интерфейс drag-and-drop опция между двата екрана. Надяваме се, че новият Android таблет ще донесе и по-добра софтуерна стабилност на серията Surface Duo, тъй като това си остава един от най-големите проблеми на гъвкавите устройства на Microsoft.     

Снимка: Microsoft

Виж ощеБъдещите гъвкави телефони на Microsoft може да са с повече дисплеи

 

Тагове: